Fredericia Bymidte

Et bindeled mellem den gamle bymidte og havnemiljøet

Fredericia Bymidte fungerer efter omdannelsen som bindeled mellem den gamle bymidte og den nye bydel på havnen med et karakterfuldt vandelement og et unikt belægningsmønster.

Helhedsplanen for Fredericia Midtby knytter sig an til de udviklingsmuligheder, der ligger på Fredericias havnearealer. Planen lægger således vægt på, at byens gader og pladser skal kunne fungere som et bindeled mellem den gamle bymidte og den nye by på havnearealerne.

Et nyt unikt belægningsmønster for Fredericia tegner sig i en konsekvent nord-syd orientering, og understreger gadernes vinkelrette geometri og samler hele midtbyen. For at skabe en oplevelsesrig belægning er de enkelte elementer ”fortandet” så de indgår i en afvekslende og levende granitbelægning. Fredericias vigtigste gade- og handelsstrækninger styrkes i helhedsplanen med en helt ny belægning, nye støbejernselementer og belysningsarmaturer.

En hævet støbejerns-vandrende centralt placeret i byrummet, fører som et karakterfuldt og poetisk element vandet gennem byens vandtrapper og vandfontæner, og leverer det tilbage til havet ved Gl. Havn.

Kategori
Landskab
Lokation
Fredericia | Danmark
Bygherre
Fredericia Kommune
Status
Realiseret