Erhvervsakademi Midtvest

Et fleksibelt og innovativt undervisningsmiljø til flere formål

Gennem en workshopbaseret skitseringsproces har vi i samarbejde med akademiets ledelse, undervisere, studerende og bygningsforvaltere tegnet det innovative undervisningsmiljø til Erhvervsakademi MidtVest i Herning.

Erhvervsakademiet havde en formuleret vision om, at skabe et kreativt undervisningsmiljø, der kunne rumme flere forskellige intelligenser. Det traditionelle klasseværelse skulle erstattes af fysiske rammer der stimulerer innovation og kreativ tænkning. Både krop og sanser skulle udfordres, så de studerende og kursisterne kunne udvikle deres kreative potentiale i spændende rammer.

I processen blev innovation og legeplads kogt sammen til begrebet “Playground”. Et undervisningsmiljø hvor rammerne ikke er givet på forhånd, men hvor møbler og materialer udfordrer hver enkelt.

Fleksible kasser kan stables og sammensættes efter behov – til små grupper, til præsentationer, til fest eller fordybelse. Og i relation til det store rum, er der skabt mindre grupperum tematiseret efter forskellige scenarier – et drømmerum, et idérum og et kontrolrum.

Centralt i det store rum svæver en klode i loftet og belysningen skifter efter vejret udenfor. Rummet er således foranderligt og levende og i øjenhøjde med den enkelte Playground-bruger.

Farvesætning, lys og kunstnerisk udsmykning er udført af kunstneren Jan Wessel, der også har indgået i projektudviklingen og været en kreativ sparringspartner i workshopprocessen.

Kategori
Undervisning og Fritid
Lokation
Herning | Danmark
Bygherre
Erhvervsakademi MidtVest
Status
Realiseret, 2014
Areal
1.265 m2