Den gamle kjolefabrik

Nye boliger i tråd med den historiske arkitektur

Den bevaringsværdige røde teglstenbygning på Museumsgade i Herning står overfor en omfattende transformation. Bygningen har tidligere huset både en kjolefabrik og et fotomuseum, men vil fremover danne rammerne for i alt syv nye boliger og et enkelt erhvervslejemål på 150 m2 i stueetagen. Derudover opføres tre nye rækkehuse på grunden.

Boligerne i den gamle kjolefabrik bliver i varierende størrelser fra 89- 149 m2. Som et nyt element tilføjes hævede terrasser på havesiden af den bevaringsværdige bygning med direkte udgang fra en række af boligerne. Terrasserne bliver designet med plantebede og kasser med klatreplanter, der giver bygningen en grøn og imødekommende identitet mod haven.

Rækkehuse med referencer til den oprindelige arkitektur
Grundens tre nyopførte rækkehuse henter sin inspiration fra engelske townhouses, og får alle en mindre forhave mod gaden og adgang til store fælles udearealer bagtil. Husene opføres i materialer, der lægger sig op ad den eksisterende museumsbygnings arkitektur med røde teglsten, skrå tage og små detaljeringer i murværket.

”Den gamle kjolefabrik er en bygning, som mange herningensere kender, og i renoveringen af bygningen har vi lagt vægt på ikke at ændre for meget på bygningens arkitektoniske udtryk, som vi har bibeholdt så autentisk som overhovedet muligt. Derudover har vi med materialer og detaljer i bl.a. murværket forsøgt at skabe en sammenhæng mellem ny og eksisterende arkitektur, så projektet kommer til at fremstå som en helhed,” Kaare Dahlmann, arkitekt

De to bygninger bliver bundet sammen af et stort fælles haveareal mellem bygningerne, hvor de fremtidige beboere kan mødes omkring aktiviteter og ophold. Det store uderum indrettes med træer og buske, som bl.a. vil afskærme for grundens parkering. Derudover etableres der et regnvandsbed på grunden med forskellige græsser og trædesten, der skaber et varieret og spændende legelandskab for børn og familier.

De nye rækkehuse bliver på ca. 120 m2 og har en familievenlig indretning med direkte sammenhæng mellem køkken, spisestue og stue og med fire store værelser i hver bolig.

Kategori
Boliger
Lokation
Herning
Bygherre
Danhaus
Status
Forventet realiseret 2019