Chimney House

En nænsom kombination af ny og eksisterende arkitektur

Chimney House er et moderne og eksklusivt punkthus, som ligger i relation til en ældre el-bygning der er bevaret på grund af sine arkitektoniske kvaliteter og fine detaljering i murværket.

Chimney House er beliggende i et bynært område, der er præget af lav villabebyggelse og rækkehuse. Mod syd ligger Svanemøllen med en bymæssig fortætning, og mod nord findes større bygninger med en mere rå karakter i Tuborg Havn. Bebyggelsens punkthus, der er i syv etager, lægger sig skalamæssigt mellem de små villaer og de større volumener i det nærliggende havneområde, og har et stramt, moderne udtryk, der står i kontrast til el-bygningens finurlige volumen og detaljerigdom.

Den nye bygning er udført med lejligheder i åbent plan forsynet med rummelige terrasser. Under huset er der etableret p-kælder, og fra de øverste etager er der kig til det nærliggende Øresund. Materialerne er klassiske med lyse tegl, glas og beton, der giver bygningen et let udtryk.

Den lille, eksisterende el-station med den karakteristiske høje skorsten rummer nu to eksklusive boliger. Kun den udvendige skal står tilbage af den oprindelige bygning, der rummer to familieboliger med gode, grønne uderum. El-stationens facader står i den oprindelige tegl, suppleret med en mørk plade, i skarp kontrast til det gamle murværk.

Kategori
Boliger
Lokation
København | Danmark
Bygherre
KOM-KBH
Status
Under opførelse
Areal
1.750 m²