Boltens Food Court

Ny oase i indre København

Boltens Gård i indre København, der tidligere husede natklubben NASA, har fået nyt liv som Københavns nye madmarked Boltens Food Court.

Visionen med transformationen af Boltens Gård har været at skabe de bedst mulige rammer for et nyt samlingssted i indre København, som både turister og københavnere kan bruge året rundt. Det er folkene bag Copenhagen Street Food på Papirøen, som har rykket det populære madkoncept til indre by med indvielsen af Boltens Food Court – byens nye madmarked, der ligger som nabo til Kongens Nytorv.

Boltens Food Court består af Industrien – en indendørs madhal med boder – samt en række mindre restauranter, barer og cafeer, der alle ligger samlet omkring det indre gårdrum. Her har målet været at aktivere gården og skabe en ny oase midt i byen, hvor besøgende kan nyde mad og drikke. Derudover har en af projektets hovedambitioner været at etablere en åben passage gennem gården, så der skabes en naturlig passage og et flow af mennesker igennem madmarkedet.

Kategori
Transformation og Renovering
Lokation
København | Danmark
Bygherre
360 North
Status
Realiseret, 2019
Samarbejdspartnere
Boltens Aps | Norconsult

Industrien – byens nye madhal
I arbejdet med Industrien er gårdens eksisterende, rå industribygning transformeret, så de nederste tre etager i dag huser den nye madhal. I transformationsprocessen fandt man et hengemt, gammelt rum – en tidligere opskydelig scene mellem kælder og stue – som gav mulighed for at etablere et stort, åbent rum i tre etager. Her er i dag etableret en central trappe i den store glaskarnap, der forbinder madmarkedets tre etager. I årets varme måneder kan Industriens facade åbnes mod gårdrummet, der således bliver en aktiv og integreret del af madmarkedet, hvor der vil være mulighed for at nyde mad og drikkevarer ved borde i gårdmiljøet.

Årstiderne Arkitekter har været ansvarlige for at realisere det overordnede designkoncept i det transformerede Boltens Gård, og har defineret principperne for facaderenovering samt afstemning af farver, belysning, indretning og møbelvalg, hvor der har været særligt fokus på anvendelse af møbler i genbrugsplast. Derudover har Årstiderne Arkitekters team for Spaceplanning stået for indretningen af gårdens nye vinbar, som har til huse i en af de ældre københavnerejendomme. Opgaven er udført for lejere af Boltens Gård, Boltens Aps.