Boliger i Stavtrup

Almene boliger nær Aarhus og Brabrandsøen

Projektet udføres to etaper og skaber en samlet bebyggelse på 151 almennyttige boliger.

Etape 1 består af 91 almennyttige boliger – alle udformet som to-etagers rækkehuse med vandret lejlighedsskel. Alle boliger har egen have og altan. Etape 2 består af 60 boliger, som er fordelt i to delområder på grunden. Alle boliger har egen have og alle to-plans boliger har altan.

Bebyggelsens beliggenhed på en sydvendt skråning giver gode dagslysforhold til boligerne. Med deres enkle, hvide udtryk står boligstængerne skarpt i landskabet. Det hvide puds suppleres med partier beklædt med facadeplader i varme nuancer. Med det svagt skrånende tag åbner boligstængerne sig op mod syd og kigger ud over landskabet. Grønninger mellem boligrækkerne og mellem delområderne fungerer som opholdsarealer og interne forbindelser.

Fælleshuset ligger centralt i bebyggelsen med egen terrasse og have. Fælleshuset indeholder et festlokale med tilhørende køkken og servicerum samt et afsnit til gårdmanden. Materialemæssigt skiller fælleshuset sig ud fra boligerne, idet bygningen opføres i en lys eller mørk grå tegl.

Kategori
Almene boliger
Lokation
Stavtrup | Aarhus | Danmark
Bygherre
Alboa (Almen Boligorganisation Aarhus)
Status
Realiseret, 2013
Areal
Etape 1: 9.611 m² | Etape 2: 5.797 m²