Assens Rådhus

Fra sukkerfabrik til lyst og moderne kontorhus

I arbejdet med Assens Rådhus har vi omdannet en eksisterende fabrik til et moderne kontorhus, hvor nutidens høje krav til lys, lyd og fleksibilitet opfyldes uden at fjerne husets historie.

Opgaven har haft fokus på at udvikle fleksible planløsninger, der er parate til at imødekomme nye arbejdsformer og indretninger i fremtiden.

Rådhuset signalerer imødekommenhed. Fra pladsen foran mødes man af en åben, farverig og oplysende facade, der er levendegjort med løbende nyheder og informationer om arrangementer i byen. Indenfor er det første man møder det 350 km² store ankomstområde, hvorfra der er adgang til alle borgerrelaterede funktioner.

Placering af Assens fremtidige rådhus i den gamle sukkerfabrik er en idé, der gav mulighed for helt specielle løsninger. Med integreringen af idrætsanlæg, bibliotek og café i komplekset, er der rig mulighed for udfoldelse og liv på rådhuspladsen, hvor skorstenen fra den gamle fabrik indgår som et symbol på rådhustårnet. Rådhusets materialer er granit, hvidpudsede vægge og gyldent asketræ. Materialer og farver giver huset et enkelt nordisk præg, og spiller op til den mørke tegl og de markante jernkonstruktioner i den gamle fabrik.

Kategori
Erhverv
Lokation
Assens | Danmark
Bygherre
Assens Kommune
Status
Realiseret, 2010