Alpi

Transportcenter med et klart arkitektonisk udtryk

Det nye transportcenter til ALPI Danmark indbefatter administrationsbygning, terminalhaller og lagerhotel, og er beliggende ved Hammerum ud til Herningmotorvejen.

Haller og administrationsbygning er udformet, så de har en klar, arkitektonisk sammenhæng og set fra motorvejen står det markante bygningskompleks skarpt i det omgivende græsklædte terræn.

Hele bygningskomplekset opføres i sorte betonelementer. Administrationsbygningen, der er placeret tættest på motorvejen, fremstår som et langstrakt volumen gennembrudt af vandrette vinduesbånd i lyse rammer. Der er tre steder foretaget skår ind i bygningen, og skårene er beklædt med gyldne aluminiumsplader, der skaber en elegant kontrast til den sorte beton. De bagvedliggende haller opføres ligeledes i sort beton, og alle porte udføres i lys aluminium.

Et væsentligt designparameter i transportcentret har været dets funktionalitet; i særlig grad de mange sluser og porte, der kendetegner transportcentrets haller og giver rytme og variation til de funktionelt betingede facader. De store udeområder er udformet, så de skaber en blød overgang til det omkringliggende terræn.

Kategori
Erhverv
Lokation
Herning | Danmark
Bygherre
Alpi Danmark A/S
Status
Realiseret 2016
Areal
8.000 m² terminalhaller | 8.000 m² lagerhotel | 4.200 m² administrationsbygning