Aarhus Bymidte

Genåbningen af Aarhus Å har givet nyt liv til bymidten

Den tidligere hårdt belastede trafikåre med gods til havnen er idag blevet et værdifuldt strøg med cafeér, restauranter og butikker, hvor man mødes, snakker og handler.

Tegnestuen fik til opgave at udarbejde en helhedsplan med manualer for beplantning, belægning, belysning og trappeanlæg. I helhedsplanen blev der lagt vægt på at skabe varierende temaer, er der på forskelligvis satte fokus på at skabe sammenhæng og kontakt mellem vand og land.

Efterfølgende projekterede tegnestuen det nye gågadeforløb Søndergade og Åboulevarden. På Åboulevarden er genåbningen af Aarhus Å er det centrale element. Lodrette og vandrette forskydninger udnytter åkassens vægge til trappeanlæg og opholdspladser i varierende og originale udformninger.

Centralt er der anlagt en vandtrappe, hvis perlende vand lydmæssigt står i kontrast til åens rolige løb. Der er lagt vægt på at give byrummet en kvalitativ, helstøbt og sammenhængende karakter ved at anvende granitmaterialer i varierende funktioner, farver og mønstre.

Kategori
Byplan
Lokation
Aarhus | Danmark
Bygherre
Aarhus By
Status
Realiseret