Aalborg Bymidte

Et dynamisk omdrejningspunkt i byen

I arbejdet med Aalborg Bymidte er der lagt vægt på at etablere et attraktivt og oplevelsesrigt byrum med en præcis formgivning, der giver byrummet en markant karakter.

Aalborg midtby – centreret omkring Østerågade, Nytorv og Boulevarden – er blandt de vigtigste byrum i Aalborg. De er både dynamiske omdrejningspunkter for offentlig trafik og bindeled mellem forskelligartede gågadeafsnit og handelsområder.

I projektet er der lagt vægt på at etablere et attraktivt og oplevelsesrigt byrum i høj materialekvalitet, udført med granitmaterialer fra facade til facade. En præcis formgivning af belægningen giver byrummet en markant karakter med en høj grad af genkendelighed.

Den intense trafik ledes gennem byrummene ved en logisk opdeling af belægningen mellem gående, cyklister og busser, mens inventar og belysning danner rumligheder med siddepladser, der indbyder til ophold. Hvor Østergade og Nytorv mødes, er der anlagt en stjerneformet plads. Denne flankeres af tre spejlbassiner, hvis kanter fungerer som siddeplinte. Herfra kan brugerne opleve vandets udspring og løb på granitfladen, rislen ned over vandtrappen, og til sidst se det falde til ro i spejlbassinet.

Kategori
Landskab
Lokation
Aalborg | Danmark
Bygherre
Aalborg Kommune
Status
Realiseret
Areal
30.000 m2